Vai joga ir tikai lokaniem?

“Es gribētu pamēģināt jogu, bet neesmu tik lokans…”

Ja kaut reizi esat teicis šos vārdus, kaut vai domās, piedāvājam jums sākt savu jogas ceļu ar Ajengāra (Iyengar) jogu. Šī prakse balstās uz ķermeņa simetrisku izlīdzināšanu, ļaujot sajust komfortu katrā asanā jeb pozā. Šim nolūkam izmantojam dažādus palīglīdzekļus, piemēram, blokus, jostas, polsterus, segas un daudz ko citu, lai jogas pozas būtu sasniedzamas jebkuram praktizētājam - no iesācēja līdz pieredzējušam , bez bažām par diskomfortu vai traumu. Šī metode nodrošina tikai kvalificētu pasniedzēju pieeju katram praktizētājam, jo nodarbības drīkst vadīt tikai sertificēti pasniedzēji, kuri ir mācījušies un nokārtojuši eksāmenu, un mūsu centrā ir tikai tādi!

Ir neskaitāmi daudz iemeslu, kāpēc ir vērts praktizēt Ajengāra jogu, bet minēsim tikai dažus.

  • Iegūsiet lokanību. Praktizējot Ajengāra jogu, jums nav jāvar noliekties un pieskarties kāju pirkstiem. Bet ar laiku tas varētu būt viens no blakus efektiem!
  • Stiprināsiet muskuļus. Līdztekus muskuļu stiepšanai, nepieciešamība noturēties asanā palīdzēs tos stiprināt un tonizēt.
  • Nomierināsiet prātu. Esot pozā jeb asanā, koncentrēsieties uz ķermeņa izlīdzināšanu šeit un tagad, tādēļ citām domām galvā nebūs vietas. Tā ir kā meditācija, tādēļ jo vairāk praktizē, jo mierīgāks kļūst prāts, gan uz jogas paklājiņa, gan ikdienā.
  • Mazināsies sāpes. Ajengāra jogas praktizēšana palīdzēs atvieglot muguras un kakla daļas sāpes, jo palīdzēs izstiept savilktos muskuļus un stiprināt tos
  • Uzlabosies stāja.Īpaša uzmanība pievērsta stājas pamatam – kājām un mugurai, liekot darboties visiem, arī mazajiem muskuļiem. Tādēļ pēc laika sajutīsiet, ka sēžat un stāvat taisnāk, jums ir vairāk enerģijas, pārliecības par sevi.
  • Uzlabosies imunitāte.Slimība parasti ir rezultāts tam, ka normālie procesi ķermenī ir izjaukti. Ajengāra joga palīdz šos procesus līdzsvarot, sākot ar limfātisko un gremošanas sistēmu līdz nervu sistēmai.
  • Uzlabosies ēšanas un dzīvesveida ieradumi.Nomierinot prātu un stiprinot fizisko stāvokli, jūsu ķermenis vēlēsies saņemt arī veselīgāku pārtiku un attieksmi. Ajengāra joga māca mīlēt savu ķermeni, bet vai varat to patiesi mīlēt, ja piedāvājat tam neveselīgas izvēles?
  • Uzlabosies elpošana.Praktizējot asanas, uzmanība jāpievērš arī elpošanai. Stresa brīdī parasti to aizturam, tādēļ smadzenes kādu brīdi nesaņem skābekli pietiekamā daudzumā. Jo vairāk praktizēsiet jogu, jo labāk iemācīsieties savu elpu pārvaldīt jebkuros apstākļos.